top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תעידו חסון

תמרים לחים קפואים: כל מה שצריך לדעת על תמר מג'הול בונבון

עודכן: 31 באוק׳

היי, אני עידו חסון, חקלאי ומגדל תמרים גאה והבעלים של המותג תמר חסון. אני רוצה לשתף אתכם במשהו שאני נלהב ממנו במיוחד - תמרי המג'הול ,הבונבון, או כמו שרבים מכנים אותם: "תמרים לחים קפואים". במאמר זה אני אסביר מה הם תמרי מג'הול בונבון, למה הם כל כך מיוחדים, ואיך הם יכולים לשדרג את המטבח שלכם.

מה הם תמרים לחים קפואים?

תמרים לחים קפואים הם תמרים מסוג מג'הול שידועים בטעמם המתוק והעסיסי ובמרקם הבשרני והייחודי שלהם. תמרים אלו מגיעים לגודל מרשים ולרוב נמכרים במצב טרי, לח ועסיסי. בתהליך ההקפאה, נשמרת הלחות הטבעית של התמרים, מה שהופך אותם למעדן אמיתי שמתאים לשלל שימושים במטבח.

היתרונות של תמרי מג'הול בונבון

תמר מג'הול בונבון - תמר חסון
תמר מג'הול בונבון - תמר חסון

מתיקות טבעית: תמר בונבון מג'הול הוא בעל מתיקות טבעית שאינה דורשת תוספת סוכר. הם יכולים לשמש כתחליף בריא לסוכר במגוון מתכונים.

מלאים בערכים תזונתיים: תמרים אלו עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כגון אשלגן, מגנזיום וברזל, מה שהופך אותם לבחירה מצוינת כחלק מתזונה בריאה.

שימושים מגוונים: אפשר להשתמש בתמרים לחים קפואים להכנת שייקים, קינוחים טבעיים, עוגות ואפילו סלטים. הם מתאימים לכל אירוע ומעשירים כל מנה בטעם ובמרקם ייחודיים.

אורך חיי מדף ארוך: הקפאת התמרים שומרת על טריותם לאורך זמן, מה שמאפשר ליהנות מהם גם מחוץ לעונת הגידול.

תמרים מהמטעים המובילים בארץ


מטע תמרים
מטע תמרים

תמרי המג'הול הבונבון שלנו גדלים במטעי בוטיק ייחודיים על אדמה פורייה למרגלות נהר הירדן. אזור זה נחשב לטוב ביותר בארץ לגידול תמרים בזכות האדמה הרוויה במינרלים המעשירים את טעמו של התמר. שיטת הגידול במטעים קטנים יחסית מאפשרת לנו להבטיח איכות שאין שנייה לה, ולכן התמרים שלנו נחשבים לאיכותיים בין הטובים בעולם.

אזור הגידול והאקלים הייחודי

אזור עמק הירדן והערבה בו גדלים תמרי המג'הול שלנו, מצטיין באקלים מדברי ייחודי המתאים במיוחד לגידול תמרים. החום הגבוה ביום והקרירות בלילה יוצרים תנאים אופטימליים להבשלה איטית ומדויקת של התמרים, המעשירה את טעמם ומבנה הפרי.

האדמה הפורייה באזור נהר הירדן, יחד עם השימוש במי נחל מעושרים במינרלים, תורמים גם הם לאיכות הייחודית של התמרים. בזכות תנאים אלו, התמרים מצליחים להגיע לרמות גבוהות של מתיקות וטעם עשיר, ומעניקים לתמרי המג'הול של תמר חסון את המוניטין המצוין שלהם.

תהליך הגדיד וההקפאה

מיון ואריזת תמרים
מיון ואריזת תמרים

התמרים שלנו נגדדים מהעץ באופן ידני, אחד אחד, ברגע שהם מבשילים ולפני שהם מתייבשים. כך, התמרים שומרים על עסיסיותם ומרקמם הבשרני. לאחר מכן, הם עוברים תהליך של צינון והקפאה בטמפרטורה של מינוס 18 מעלות צלזיוס, מה ששומר על טעמם המיוחד כאילו נגדדו הרגע מהעץ. תהליך זה מבטיח שהמוצר שתקבלו יהיה טרי, טעים ובאיכות הגבוהה ביותר.

היסטוריה של גידול תמרי מג'הול בארץ

תמרי מג'הול הם חלק חשוב מהחקלאות הישראלית, והם הפכו לאחד מהמוצרים החקלאיים המובילים במדינה. התמרים הובאו לישראל לראשונה במהלך המאה ה-20, לאחר שמקורם בצפון אפריקה, במיוחד במרוקו ואלג'יריה. ההתאמה של תמרי מג'הול לאקלים היבש והחם של ישראל הייתה מוצלחת במיוחד, והם הפכו לחלק בלתי נפרד מנוף החקלאות המקומית.

גידול תמרי מג'הול בארץ התחיל באזור עמק הירדן ובערבה, שם תנאי האקלים והקרקע מתאימים במיוחד לגידול תמרים. לאורך השנים, פותחו טכניקות גידול מתקדמות לשיפור האיכות והכמות של היבולים. התמרים הישראליים ידועים כיום בעולם בזכות איכותם הגבוהה, וישראל היא אחד היצואנים הגדולים ביותר של תמרים מג'הול בעולם.

איך לבחור תמרים לחים קפואים איכותיים?

כאשר אתם בוחרים תמרים לחים קפואים, חשוב לשים לב לכמה דברים:

צבע ומראה: תמרים איכותיים יהיו בצבע חום כהה ובעלי מרקם חלק ומבריק. הם צריכים להיות מלאים ולא מיובשים.

גודל ומשקל: תמרי מג'הול גדולים וכבדים יותר לעומת סוגי תמרים אחרים, מה שמעיד על איכותם הגבוהה.

אריזת ואחסון: חשוב לוודא שהתמרים מגיעים באריזה אטומה היטב, במיוחד אם הם קפואים. אחסון נכון מבטיח את שמירת הלחות והטעם.

למה לבחור בתמרי מג'הול בונבון של תמר חסון?


תמר חסון - כוח מהטבע
תמר חסון - כוח מהטבע

כתמרן ומגדל תמרים מזה שנים רבות, אני שם דגש על איכות בלתי מתפשרת בכל שלב בתהליך הגידול וההפקה. אצלנו בתמר חסון, כל תמר נבחר בקפידה ועובר תהליך מיון והכנה מוקפד כדי להבטיח שהמוצר שמגיע אליכם הוא הטוב ביותר.

אנו מציעים מגוון אפשרויות רכישה שכוללות משלוחים עד הבית דרך החנות האונליין שלנו. כך תוכלו ליהנות מתמרים לחים קפואים בצורה הנוחה ביותר.

מה עוד אפשר עם תמרים לחים קפואים?

כדי לשדרג את השימוש בתמרים לחים קפואים במטבח, הנה כמה רעיונות למתכונים שאתם יכולים לנסות:

  1. פינוקי מג'הול וטחינה: טחנו תמרים לחים קפואים עם טחינה, סומסום וקצת קינמון לעוגיות ביס ללא אפייה.

  2. עוגת תמרים אגוזים: הוסיפו תמרים לחים קפואים לתערובת עוגת אגוזים לקבלת מרקם עסיסי וטעם מתוק ומפנק.

  3. סלט ירוק עם תמרים ואגוזים: שלבו תמרים לחים חתוכים בסלט ירוק יחד עם אגוזים וגבינה כחולה למנה שמאזנת בין מתיקות ומליחות.

  4. ממרח תמרים טבעי: ערבבו תמרים לחים עם קצת מים וטוחנו למרקם חלק ליצירת ממרח תמרים טבעי ובריא.

לסיכום

תמרים לחים קפואים מסוג מג'הול בונבון הם יותר מסתם פרי - הם חווית טעם ייחודית שמגיעה ישר מהטבע. אני מזמין אתכם לגלות את הטעם המיוחד של תמרי המג'הול שלנו ולהפוך אותם לחלק בלתי נפרד מהמטבח שלכם.

אל תשכחו לבקר בחנות האונליין של תמר חסון ולהזמין את התמרים הלחים הקפואים שלנו ישירות עד הבית. אתם תתאהבו בטעם, באיכות ובשירות.

לחצו כאן להזמנה



367 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page